Dolce Far Niente | Изкуството на сладко бездействие

Какво означава Dolce Far Niente? Това е приятна релаксация, безгрижие, почивка. Това е време за теб, в което си позволяваш да не правиш нищо. Или поне нищо, което е задължително. Dolce Far Niente е италианска фраза, която олицетворява изкуството на сладко бездействие. Например да си вземеш любимата кърпа LEMONICAL и да отидеш на любимо място, например плаж или красива зелена поляна, на която да се излегнеш върху кърпата си и да гледаш красотата на природата. Само когато човек си позволи да отдели време за себе си и да освободи съзнанието си може да презареди. Това са моменти в които се връщаме към себе си и заглушаваме заобикалящите ни шумовете и гласове. Все повече хора страдат от „прегаряне“ (burnout) и това не е заради неспирното работене. Това е интензивен, продължителен период по време на който ние заглушаваме вътрешния си глас и вършим неща, които ни отделят от същността ни. Това е и причината на стрес на работното място. Не е заради големите обеми на работа, а поради факта, че правим неща на които не държим. Целта на всеки от нас е да опознае себе си и да сътворява живота, който го кара да се чувства добре и сутрин да се събужда зареден с енергия и готов за предстоящите изненади, които го очакват. Това е и основата на Dolce Far Niente – да не правим нищо по график и просто да се отдадем на живота. Да отпуснем тялото си, за да може и съзнанието ни  да се отпусне и да ни помогне да „видим“. Dolce Far Niente се вписва идеално в концепцията „FEEL GOOD” на LEMONICAL.  Концепция за цветен и активен живот, заобиколени от хората които обичаме. Няма нищо по-важно от това да се запитаме какво искаме, какво ни прави щастливи и да го следваме. Да изпълним нужните действия за да постигнем промяната, която ни е нужна. Да спираме и да се питаме – това прави ли ме щастлив? И ако отговорът е „да!“ тогава знаем, че сме постъпили правилно. LEMONICAL – FEEL GOOD CONCEPT! Разгледайте всички кърпи тук: https://lemonical.com/shop/

Компактна кърпа, подходяща за пътуване

Lemonical Christmas Sale

Когато за първи път се докоснахме до идеята на кърпите LEMONICAL, отново бяхме на път. Едно красиво пътешествие из екзотичен град, пазарувайки „по женски“, което както знаете означава без контрол. С няколко торби във всяка ръка, като във всяка торба има няколко по-малки торби, отново с покупки. Така се опиянявахме по цял ден в пазаруване, черпене от различни цветове, аромати и енергии от този красив град изпълнен с история от няколко поколения. Надвечер се прибираме до хотела да оставим покупките, да се освежим, да се преоблечем и да атакуваме нощния град.

И колкото и приятно да е всяко пътуване, идва моментът на затварянето на куфара… В този момент откриваш нови неща за себе си. Разбираш кое ти е скъпо и от какво можеш да се лишиш. Започваш да мислиш комбинации, намираш нови секции в куфара, търсиш в Youtube как най-ефективно да сгънеш поредните дънки или да вкараш обувките една в друга, за да не заемат много място. И точно когато всичко е подредено се обръщаш и виждаш хавлията. Голяма, обемиста, дори да е най-пухкавата и любима хавлия, която си докосвал, в този момент тя е твой враг, защото знаеш, че за нея няма място в твоя вече подреден куфар. И трябва да я оставиш. Сама. В чужд град. Непознаваща никого…

А сега си представете тънките, компактни кърпи на LEMONICAL, тежащи 280 гр., заемащи място колкото най-тънката ви тениска, цветни, красиви, съхнат в рамките на няколко минути (което е идеално за пътуване). И ако в куфара ви няма място за нея – просто я слагате като шал и крачите смело по международни летища, с хиляди хора загледани завистливо в цветния ви аксесоар!

Освен това, с годините и многобройните пранета нашите кърпи LEMONICAL запазват цветовете си, формата си, мекотата си. Толкова са мултифункционални – една кърпа може да ви послужи за плаж, за баня, за зима, за лято, за пътуване, за шал, за лека завивка, за парео. А ако децата ви я видят, ще се наложи да си купите още една.

Вярваме, че ще се влюбите в кърпите на LEMONICAL точно толкова, колкото сме влюбени и ние. Затова смело се хвърляйте в приключения, пътувайте, излегнете се на някой екзотичен плаж върху вашата кърпа LEMONICAL, качете се на най-високата сграда в света и си направете селфи, посетете пустинята в Дубай и гледайте танц на дервиш, прекосете границата на Германия и Австрия в някой от подземните тунели. Били ли сте в Санкт Петербург по време на белите нощи? А посещавали ли сте музея на Сваровски? Пили ли сте ледена бира в гореща лятна нощ на покрива на стара сграда, гледаща едновременно към Синята джамия и Света София, докато се чува вечерната молитва? А усещали ли сте бриза на океана?

А какво чакате?

Вижте тук всички кърпи, хавлии и кръгли кърпи: http://lemonical.com/shop/

 

Мултифункционална кърпа

Phoenix Lemonical Beach towel

Като всяко ново нещо, кърпите на LEMONICAL ме спечелиха мигновено! Цветовете им, най-вече. После забелязваш неща като различни десени, големите им размери (180 х 100см), компактната им форма (сгънати, заемат място колкото малка бутилка с вода). Бях убедена, че искам такава кърпа и няма да съжалявам за покупката си.

И си я купих.

Донесох си я вкъщи. Изпрах си я и зачаках търпеливо да дойде уикенда, за да мога да си я използвам. Чаках един ден, преди да се сетя, че мога да използвам кърпата още сега – да си взема душ с нея.

Колко различно беше чувството на този първи душ с моята LEMONICAL кърпа. Нищо не напомняше да традиционните кърпи, с които бях свикнала. Кърпите на LEMONICAL са много фини и са изработени от 100% памук, което ги прави идеални за чувствителна кожа. С тях подсушаването е истинско удоволствие – нежно към кожата, в красиви цветове. Бях влюбена. А да споменавам ли учудването ми когато кърпата ми изсъхна за 30 минути? Вече не можех да използвам друга хавлия за след баня!

Казват – с хубавото бързо се свиква. Така е!

Сега вече уикенда наближаваше и имах нужда от още една кърпа, защото тази вече беше неразделна част от времето за баня. Взех си още една кърпа LEMONICAL. И така отидох на плаж още същия уикенд. С нова, още по-цветна кърпа LEMONICAL.

Плажната ми чанта беше лека и полу – празна. Няколко пъти проверявах дали не съм забравила нещо. Плажуването ми вече никога нямаше да бъде същото. През цялото време бях щастлива да погледна кърпата си. Бързо съхнеща и с красиви цветове, тя приковаваше доволният ми поглед. И не само моя.

И тогава – още една приятна изненада! Кърпата ми не задържаше пясък! Каква доволна вълна на щастие ме обзе когато с две – три леки движения изтръсках малкото пясък, който имаше по кърпата ми, сгънах я и я прибрах в плажната си чанта.

Истина беше. Плажуването никога нямаше да бъде същото.

Може да разгледате тук всички кърпи за плаж и да си ги поръчате до желан от вас адрес. Всички поръчки над 100лв. са с безплатна доставка за територията на страната.

Грижа за косата през лятото

Lemonical beach towel and bag - Greece

LEMONICAL вярва в красивата и здрава коса. Затова с тази статия ще дадем нашите предложения за това как да предпазите косата си от силното слънце и солената вода – два неизменни елемента на едно активно лято.

Всички знаем, че слънцето изсушава косата. Затова ни е нужна всякакъв тип хидратация – вътрешна и външна.

Понеже здравето (и красотата) започва от вътре е нужно да адаптираме храненето си. През лятото е от изключителна важност да приемаме повече плодове и зеленчуци, тъй като по-леките храни са за предпочитане. Кой би отказал на цветното разнообразие по щандовете за плодове и зеленчуци? Те са особено полезни за цялостното ни здраве и тонус. А красотата на косата идва от балансирания начин на живот, добрата храна и достатъчно сън.

В допълнение към храненето е добре да увеличим и приема на вода през по-топлите месеци. Ако през зимата сме приемали по 2 литра вода на ден, сега можем спокойно да удвоим това количество. От начало е трудно, но в последствие тялото свиква и само ви напомня да се хидратирате. Достатъчният прием на вода по време на горещините помага на тялото да се охлажда; за правилното функциониране на всички органи; за красива кожа, и дори може да премахне главоболието. Освен това, при достатъчен прием на вода може да се освободите от няколко излишни килограма.

Друг важен елемент за здрава и красива коса през лятото е да не използваме сешоар и преси. Оставете косата си да изсъхне от само себе си. Ще видите резултати още първите няколко пъти, кога я оставите да изсъхне натурално. А в допълнение ще забележите и красиви, естествени изсветлени кичури, които ще допринесат за този така модерен за този сезон балаяж с бейби кичури.

Друг важен елемент от грижата за косата през лятото са хидратиращите продукти – шампоан, балсам, олио или серум. Не използвайте продукти,  които допълнително ще изсушат косата ви. Помнете – шампоана се нанася в корена и с леки, масажиращи движения измивате скалпа. Изплакнете косата от шампоана. Това е достатъчно за да се измие дължината на косата ви. Балсамът се нанася само по дължините, на поне 3-4 см от корена. Неговата цел е да хидратира косата и да я направи лесна за разресване. С балсама също е важно да изпланете косата добре след като е престоял достатъчно време по дължините на косата ви. Серумът и олиото са грижа за след баня. Те са достатъчни стилизанти за летните месеци, когато косата изглежда чудесно в небрежен вид. Може да потърсите слънцезащитен спрей, който да нанасяте по косата си преди продължително излагане на слънце, но тези продукти замърсяват косата и тя натежава.

Нека не забравяме и най-приятната от всички грижи за косата – шапката! Сламена шапка тип панамка, или широка шапка с периферия – изборът е ваш! Шапките са ужасно модерни, много практични и си отиват с всички стилове!

Това е нашата препоръка за това как да предпазим косата си от слънцето и как да се грижим за нея през летните месеци. Живейте активно и не спирайте да се забавлявате. А ако стигнете до плажа – вземете красива кърпа, която да отразява настроението ви. Разгледайте нашите плажни кърпи и плажни хавлии тук!

LEMONICAL – FEEL GOOD CONCEPT!

Lemonical Beach towel in Malta

Lemonical е концепция за живот. Цветен. Активен. С хората, които обичаме.

Когато приближаваме 30-те си години, все по-често се замисляме за смисъла на съществуването си. Това е периодът в който осъзнаваме разликата между реалността и мечтите. Това е възрастта на нашето израстване. Поне при нас е така!

Никой не иска да се събуди на 75 и да установи, че последните 45 години е живял по един и същи начин. Всяка вечер е лягал с надеждата и обещанието, че утре нещо ще се промени и всяка сутрин е отлагал тази важна задача за по-късно.

И така… 45 години подред.

Всъщност няма по-важна задача от това да се запитаме какво искаме, какво ни прави щастливи и да го следваме. Да изпълним нужните действия за да постигнем промяната, която ни е нужна.

Причините за това са много. Според много психолози, основната причина зад всички други причини е страхът. Страхът от провал, или какво ще кажат хората, или какво ще стане, неизвестното…

И точно това е сигналът, който тялото ни изпраща. Страхът.

Както знаем, тялото ни си има механизми за комукикация с нас, но ние рядко ги слушаме, а понякога дори не ги разбираме. Страхът е индикатор, че нещо ново предстои. Това нещо ще ни изкара от зоната ни на комфорт и всичко което знаем и с което сме свикнали ще ни бъде отнето. За да направи място на новото, което предстои.

Така се случва промяната. Няма как да се борим със стари навици. Трябва да изградим нови навици и старите постепенно ще избледнеят.

Това е и нашата идея…

Продуктите ни са смели и дръзки, въпреки това са функционални и… дори по-функционални от старите продукти, които сме използвали в ежедневието си преди да се появят тези. Lemonical е FEEL GOOD концепция. Всяко нещо, ако те кара да се чувстваш добре – е добро за теб.

Трябва сами да си наложим да се чувстваме добре и да търсим нови начини това да се случва. Да се борим с лесното и познатото. Да излезем навън, когато не ни се излиза. Да изберем неоново жълто, когато носим само черно и всички нюанси на сиво. Да отидем на пикник и да се запознаем с други хора, които са там със същата идея като нас – да се забавляват сред природата. Да пътуваме. Да опознаваме света, защото това е единствения начин да опознаваме себе си.

Да спираме и да се питаме – това прави ли ме щастлив? И ако отговорът е „да!“ тогава знаем, че сме постъпили правилно. Онази сутрин, когато вместо да се отдадем на старите навици, сме направили една малка промяна, която е първата стъпка към промяната.

LEMONICAL – FEEL GOOD CONCEPT!

LEMONICAL лайфстайл

Sun benefits with Lemonical Towels

Вземете най-цветната ни кърпа, отидете на плажа, разпънете кърпата и се излегнете под слънчевите лъчи… заровете крака в пясъка, вдишайте дълбоко, заслушайте се във вълните, усмихнете се при звуците от морските птици и бъдете благодарни за този ден, който е дар!

LEMONICAL е концепция за начин на живот. Нашите продукти ще ви вдъхновят да живеете по-цветно, да излезете навън и да заживеете живота си, заобиколени от близки и приятели. Може да ги разгледате тук!

Тематично, за лятото може да използвате вашата LEMONICAL кърпа за плаж, както и за спорт, за шал, за парео, също и за леко детско одеалце… Но нека поговорим за плажа. Защо е важно да ходим на плаж? Замисляли ли сте се защо е важно да се възползваме от слънцето?

На първо място – слънцето ще ви направи по-щастливи! Слънчевата светлина повишава нивата на серотонин, който е хормона на щастието. Благодарение на него ние се чувстваме по-щастливи и по-енергични. Редовното (и умерено) излагане на слънчева светлина помага при леки депресивни състояния, подобрява настроението ни и в комбинация със леки спортни занимания може да промени целият ни живот!

През топлите месеци, слънцето изгрява по-рано. Това е отлична възможност да започнем денят си по възможно най-естественият начин – като се събудим от естествената слънчева светлина вместо от стряскащият звън на алармата. Това може да не изглежда като голяма промяна, но помислете си ако се случва всеки ден в дългосрочен план, колко по-приятно и спокойно ще започват дните ни.

Слънцето влияе позитивно и на кожата ни! Забелязали ли сте как лятото кожата ни става по-чиста? Това се дължи на кислорода и слънчевата светлина, които галят кожата ни и я правят блестяща и с по-здрав вид! А както добре знаем, красотата на първо място е в красивата и здрава кожа.

Слънчевите лъчи също намаляват различни болки. Когато мускулите се затоплят, те се отпускат, което намаля някои видове болки и различни състояния, като артрит. Всеки слънчев ден е подарък и трябва да се възползваме от него. Направете си спокойна разходка във всеки един хубав, слънчев ден и ще видите как всяка болка, емоционална и физическа, става по-лека.

Нашият съвет е да се възползвате от слънчевите лъчи целогодишно. Всеки ден е дар и възможност да променим себе си и да се превърнем в най-щастливата версия на себе си!

Да и ние използваме бисквитки, за да ви дадем най-доброто онлайн изживяване. Съгласявайки се, приемате използването на бисквитки в съответствие с нашата политика за бисквитките.

Privacy Settings saved!
Употреба на бисквитки

Когато посетите някой уеб сайт, той може да съхранява или извлича информация от браузъра ви, най-вече под формата на „бисквитки“. Контролирайте личните си бисквитки от този панел (активирате или деактивирате бисквитките си спрямо вашите желания).

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

We use WooCommerce as a shopping system. For cart and order processing 2 cookies will be stored. This cookies are strictly necessary and can not be turned off.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Decline all Services
Accept all Services

Pin It on Pinterest